Smartphones zijn al enige tijd onmisbaar in de huidige samenleving. Dit zal zeker de komende jaren alleen nog maar erger worden. Denk je eens in hoe het leven zou zijn zonder smartphone. Tegenwoordig is dat gewoon niet meer mogelijk, vrijwel alles gaat online en staat op het internet.

Meest verkochte smartphone
De concurrentie in deze markt is hevig, partijen als Samsung concurreren flink met haar toestellen met de toestellen van iPhone. Toestellen als de Samsung Galaxy S3 en S4 doen het erg goed. Toch is de iPhone nog steeds het meest verkochte toestel binnen de smartphone markt. Keer op keer breekt Apple opnieuw de records met een nieuw toestel. Zo brak Apple de afgelopen weken de huidige records met de verkoop van de iPhone 5S!

Verschuiving van de markt

Enkele jaren geleden kocht bijna iedereen zijn/haar telefoon in combinatie met een abonnement. Tegenwoordig is dit anders; de meeste mensen kiezen er juist voor om een los toestel aan te schaffen in combinatie met een prepaid kaart of sim only abonnement. De reden hiervoor is dat de consument op deze manier haar maandelijkse kosten kan drukken. Bij een abonnement betaal je namelijk gemiddeld 45 euro per maand en vaak is dan je toestel nog niet eens gratis. Zodra je een los toestel aanschaft, ben je direct bij de aankoop veel geld kwijt. De prijs voor een los toestel ligt vaak rond de 500 euro. Echter ben je voor een prepaid simkaart of sim only abonnement vaak niet meer kwijt dan 10 euro per maand. Op deze manier kun je tot wel tientallen euros besparen op je maandelijkse kosten! Enkel door te kiezen voor een prepaid of sim only!