Tegenwoordig zijn sim only abonnementen niet meer weg te denken uit ons eigen land. Het grote voordeel van deze abonnementen zijn dat ze spotgoedkoop zijn en we zelf kunnen bepalen hoeveel belminuten en MB’s we nemen. Tegelijkertijd begint er ook een klein probleem te komen en dat is dat er steeds meer sim only providers komen waardoor we niet meer zo goed weten welke we nu moeten kiezen. Dit artikel geeft jou 3 tips om het kiezen te vereenvoudigen.

1. Ga iedere provider af

De eerste stap in dit proces is om alle providers op internet te onderzoeken en kijken wat het aanbod is. Iedere aanbieder heeft namelijk weer andere tarieven en voorwaarden. Traditionele providers als KPN, Vodafone en T-Mobile kent iedereen en behoeven verder geen uitleg. Daarnaast zijn er ook wat minder bekende aanbieders zoals Simyo of Tele2 die nu wel steeds bekender worden doordat ze enorm stunten met hun prijzen. En zo zijn er nog een aantal providers die steeds bekender worden, waardoor de markt overvloedig wordt en dat je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Wat kan je hieraan doen?

2. Noteer alle informatie

Stap twee brengt je al dichter bij de juiste provider, want je gaat nu alle informatie noteren. Van tevoren is het belangrijk dat je bepaalde eisen opstelt waar jouw nieuwe abonnement aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, abonnementsduur, aantal belminuten en MB’s etc. Vervolgens schrijf je van iedere provider de gegevens op zodat je later in alle rust kunt terugkijken wat iedereen aanbiedt. Zodoende kan je diverse providers onder de loep houden en met elkaar vergelijken.

3. Knoop doorhakken

Na de vergelijking kan je automatisch al een aantal providers wegstrepen omdat ze niet aan jouw eisen voldoen. Waarschijnlijk blijven er nu een paar over waaruit je moet kiezen. Het beste is dan om prioriteiten aan de eisen te stellen. Wat is voor jou nog belangrijk? Is het de prijs, het abonnementsduur of toch het aantal MB’s? Door dit in een volgorde te zetten en opnieuw te kijken welke provider als beste uit de test komt, die wint. Zo kan je op een eenvoudige wijze de knoop doorhakken en jouw nieuwe provider kiezen die het beste en het voordeligste is.